top of page

waar wij trots op zijn

 

Schaakles vanaf groep 4

Als onderdeel van het vaste rooster krijgen de kinderen in de groepen 4 en 5 schaakles van een echte grootmeester in de schaaksport, 'meester Frank'. 

Spelenderwijs leren de kinderen de kunst van het schaken.

Niet alleen is het beheersen van de schaaksport een welkome aanvulling op de algemene ontwikkeling van kinderen, ook wordt hen geleerd hoe zij langdurig concentratie vast kunnen houden.

Muziekles van het Residentie Orkest

Noten kunnen lezen. Viool of piano kunnen bespelen. Muziek kunnen beluisteren en beleven. Allemaal basisingrediënten die thuishoren in goed  muziekonderwijs. 

Bij ons krijgen de kinderen van de groepen 4 en 5 structureel muziekles, van vakdocenten van hét Residentie Orkest.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bibliotheek

Fijn. lekker chillen met een boek, liggend op een heerlijke bank of op een schapenvacht. Rustig en ontspannen aan tafel je (huis)werk maken. Het kan allemaal in de bieb van Het Galjoen. De ruimte is warm en gezellig ingericht en de kinderen kunnen er de hele dag gebruik van maken. Wanneer ze maar kunnen en hoe lang ze maar kunnen. Heerlijk toch?

Sportprijzen

Regelmatig valt Het Galjoen in de prijzen op sportief gebied, en daar zijn we heel erg trots op. Zo zijn, onder leiding van onze vakleerkracht gymnastiek, onze leerlingen al jaren erg succesvol in het zaalvoetbal. Zo was ons  meisjesteam van groep 8 Haags kampioen van het prestigieuze Johan de Witt zaalvoetbaltoernooi. Regelmatig vallen zowel de jongens- als meisjesteams van Het Galjoen binnen de top 3 van Den Haag.

In seizoen 2012-2013 zijn twee meisjesteams van Het Galjoen regiokampioen van Zuid-Holland geworden in de officiële badmintoncompetitie voor meisjes onder 13 jaar. Onze twee meisjesteams, spelend voor badmintonvereniging DKC, zijn in de competitie ongeslagen gebleven en wonnen hierdoor de opstapcompetitie Zuid-Holland.

Naast de mooie prestaties krijgt Het Galjoen met regelmaat sportiviteitsprijzen op diverse sporttoernooien. Misschien betekent dat nog wel het meest.

Gedrag en verantwoordelijkheid

Respect tonen. Voor zowel je leerkracht als je medeleerlingen. Onze kinderen krijgen deze boodschap al vanaf het begin mee. Zij leren wat 'oorzaak en gevolg' is. In zowel gedrag als in hun schoolwerk. Het is niet voor niets dat onze groepen tijdens busreizen, schoolreisjes en educatieve uitstapjes complimenten krijgen voor hun gedrag. En zo hoort het. 

Verkeersplein en groen schoolplein op de dependance

Op het voorplein van de dependance aan het Arnold Aletrinoplantsoen beschikken wij over een prachtig verkeersplein! Deze is compleet met materiaal zodat we vele situaties visueel kunnen maken voor de kinderen. Zowel als voetganger als fietser is het plein perfect te gebruiken als trainingsmethode. Zo kunnen onze kinderen veilig en voorbereid deelnemen aan het echte verkeer!

Het achterplein is ingericht als groen schoolplein. Een waar paradijs voor de groepen 1 t/m 3! De leerlingen kunnen hier spelen, (hutten) bouwen, klauteren, glijden en les krijgen in de leshoek.

BvV_20181112_Het_Galjoen_01.jpg
IMG_4188.JPG
IMG_1792.JPG
IMG_1753.png
FullSizeRender.png
verkeersplein.png
bottom of page